Maveballon

Patientvejledning

En maveballon (gastric balloon) er en blød silikone ballon som fyldes med væske i mavesækken, for derved at bidrage til et ønsket vægttab.

Vægttab med midlertidig maveballon og ændring af livsstil. 

Der findes ingen nem vej fra overvægt til normalvægt og uanset om du ønsker at smide kg for at nedsætte risikoen for livsstilssygdomme, befinde dig godt tilpas i egen krop eller at undgå smerter grundet overvægt, kan det i mange tilfælde være gavnligt med hjælp udefra. Vi kan på kirurgisk klinik Nord nu tilbyde et vægttabsforløb med midlertidig maveballon, kostvejledning og opfølgning ved diætist. Det kan booste dit vægttab markant og inspirerer til varige livsstilsændringer. 

Hvad er en maveballon?

En maveballon (gastric balloon) er en blød silikone ballon som fyldes med væske i mavesækken, for derved at bidrage til et ønsket vægttab. Ballonen begrænser mængden af fødeindtag, nedsætter hastigheden af madens passage igennem maven og giver dig en hurtigere mæthedsfornemmelse. 

Under rus af beroligende medicin og lokalbedøvelse placeres ballonen i mavesækken via et endoskop. Denne procedurer tager typisk 20-25 min og efter 1-2 timer vil du kunne forlade klinikken igen.

Efter 6 måneder tømmer man ballonen igen for derefter at fjerne den. Som ved anlæggelsen benyttes lokalbedøvelse og en rus for at mindske ubehaget.

Vægttabet under denne periode på 6 måneder afhænger også af ændring af livsstil, herunder kost og motion. Du vil derfor blive tilknyttet en diætist som udarbejder en kostplan og følger dig i forløbet. Alt efter din startvægt og motivation vil du i gennemsnit opnå et vægttab på 15-20 kg.

For at undgå vægtforøgelse efterfølgende er det vigtigt at den sunde livsstil og de nye gode vaner bibeholdes.

Er et vægttab ved hjælp af maveballon noget for dig?

Har du et BMI mellem 28-35, er motiveret i forhold til at ændre din livsstil og ønsker hjælp til vægttab af forskellige årsager, er en maveballon måske noget for dig. Du skal være over 18 år, ikke tidligere have gennemgået operation af mavesækken. Derudover vil behandlingen med maveballon ikke være den rette løsning for dig, hvis du får blodfortyndende medicin, har alvorlig sygdom i hjerte, lunger, lever eller nyrer.

Du er velkommen til at kontakte klinikken for yderligere oplysninger og en gratis konsultation. Såfremt der er interesse for det, afholder vi gerne informations aftener hvor vi uddyber vægttab forløbet og svare på eventuelle spørgsmål.

Kontakt os telefonisk for tidsbestilling

Vi har telefontid mandag-torsdag mellem kl. 10-12